Lights & music

Det är roligt. Jag tycker inte att det är så mycket annat än helg här uppe och det är tamigfan alltid söndag. En dag i veckan i allafall.

I fredags styrdes det upp biljettreleasefest på kåren, planen var attt jag skulle vara nykter kvällen till ära men innan jag ramalde ner i min säng runt halv fem hade jag hunnit med jägershots, sälja min själ till djävulen (aka Andrers Brandén) bara för att få höra vampyren spelas, göra misslyckade matchmakeing försök och en efterfest hos Johan.

Lördagen spenderades åt att komma på om jag var bakfull eller ej, samt hitta botemedel så jag insåg att det faktiskt var så. Efter rehab med pizza, mjölk och en dusch var det således dag för förfest hos Slevbastian med tillhörande fyllelekar och kökshäng. Taxiresa ner till staden, köade, gav upp, frös ihjäl, hängde på pentryt, dansade, pikade Toni för hans mysdrickande, lite sentimentalt fyllesnack, bestigning av tre meter höga snövallar i högklackat, mera taxi, fyllematlagning hemma hos mig, spillde köttfärssås i halva köket, efterfest hos Hampus, stal frukt och sen hem och sov tillsammans med en Sanna som lovat bort alla sina sängplatser till sina vänner.

Och idag har det misärats på högsta nivå, åkts pulka, lagats mat och kolalts på film. Allt i härlig fosterställningsanda, som jag dock höll mig undan ifrån. Jag har bara varit glad och älskat livet för att jag hade världens bästa fylla igår och vakande helt utan söndagsångest.

Nu ska det städas. På något trevligt sätt lyckas jag alltid släpa ut helva min garderob på golvet när jag är full. Intressant grej.Avslutar med ett helt fantastiskt citat som kom från Clicli tidigare idag:

"Jaa men Emelie brukar ha en tendens att få killar att känna sig väldigt feminima"

04.48 kan mörkret inte stoppas

Mensvärk kan vara bland det vidrigaste en kropp kan untsättas för, eller PMS i största allmänet (graviditet slår nog detta med hästlängder). Ärligt?
Det känns som om någon försöker dra ut hela innanmätet med en krok genom de allra kvinligaste delarna, humöret är som en bergodalbana och myket energi får läggas på att inte bete sig som en eldsprutande drake. Man äter som en jag vet inte vad och hela kroppen sväller upp så det ser ut som om du väger minst 5 kilo mer än vad du gör. Fina små finnar ploppar upp lite varstans och du blir som ett utmärkt fall för psykvården.

Kan tänka mig att det är lite som att vara gravid light.
Att vara handikappad

Har varit bortrest i några dagar,  varit i Kiruna och Gällivare med studentrekryteringen. Pratar med förvirrade gymnasiemänniskor om framtiden, försökt värva dem att söka till Piteå. Kändes nästan lite falskt att stå och berätta om hur underbart det är att bo här, men det är ju sanning.
Bott på hotell, bastat, ätit helt okej mat. Helt Gratis.

Hann med att träffa Lena från Hassel under Kiruna vistelsen, hälsade på henne på jobbet, hängde i baren, snackade massa skit och drack lite öl. Mycket trevligt.

Under de här dagarna har tekniken varit emot mig. Först hade jag inget internet under Kiruna vistelsen så jag inte kunde komma åt min mail. När det löste sig i Gällivare kom nästa smäll, som ruckade lite på min livsgnista. Telefonjäveln fick för sig att konvertera till engelska och inte fatta att SIMkortet redan satt i, vilket innebar ett och ett halvt dygn utan telefon. Skönt säger vissa, men för mig innebar det totalpanik och mailskickande till klockan tre på natten för att försöka lösa den värsta paniken med samtal som skulle ringas dagen efter. Nu har jag en telefon, men inga nummer eftersom dom ligger på gamla telefonen och på minneskortet. Mitt liv är lite jobbigare än vad det borde, men har i allafall lyckats få tag i de, för dagen viktigaste numrena. Tacka gudarna för telefonlistor.

Nu ska jag klä på mig brutalt mycket kläder, vandra upp till skolan, printa biljetter, lämna dem på turistbyrån, sätta upp affischer, handla mat till kårmiddagen, lämna in mina fantastiska stövlar som gick sönder efter en och en halv vecka, åka upp till kåren och sen förbereda maten till i morgon.Jag är född stressig och kräver mer, kan inte sitta ner och se hur saker blirNär du pratar verkar du jätte dum

Hur ska man kunna låta bli att bli kär i alla grymma mnusiker som finnns här i Piteå? Några grymma grabbar körde Thin LIzzy låtar igår och jag insåg återigen varför jag älskar att plugga på en musikhögkola.
Skräckfilmskvällen på kåren blev kort, Lars von Trier måste vara den absolut stördaste männsikan som någonding gått i ett par skor och Anti Christ är förmodligen det sjukaste jag har sett i hela mitt liv. Istället blev det Baksmällan, prommenad och Alladin med Fröken Andersson och en Pingu.

Idag har det inhandlats sprit och driktillbehör inför kvällens Styrelsefest. Många slår vad om Kaos, jag tror bara att det kommer bli jävligt trevlig (och dimmigt).

Nu ska det duschas och diskas!

Ingenting är vettigt 03.30

Born to be wild

En planerad tripp till Luleå inför kommande Kirunaresa på måndag blev till en härlig morgonprommenad istället innan jag begav mig hem hem för att städa ordning i fröken kaos bostad. Mötet blev flyttat till fredag istället. Planen var att efter städningen bege mig upp till kåren för att rätta till det lilla problemet med affischerna som kom igår. Fortsatte dock läsa kursböcker och tiden flög iväg. Kursintroduktion i marknadsföringen och sedan begav vi oss iväg för att inhandla mat och lite andra trevliga saker. Trots ett påfyllt kylskåp blev middagen knäckemackor och kesoröra. En tretimmars missplanerad sovpaus på kvällen har nu (för tredje dagen i rad) ruckat totalt på sovrutiner och trötthet så nu blir det förmodligen en till vaken natt. Ger mig mer tid att plugga, man får se allt från den ljusa sidan!

Har bestämt mig för att försöka genomföra projektet med Landstinget trots allt, blir en hel del jobb men det kan det kanske vara värt.

Nu ska jag bekanta mig med Kotler, skicka ut några mail och sedan försöka sova.

Fröknarna Kaos en trevlig decembernatt.

Snart kommer min Lottentottis hit!

 

Hate to say I told You so


A product Of the 80´s

Vaknade i morse ev ett sms från våran fina general "Det ligger ett paket till SMASK på kåren, kan det vara affischerna?" Jag belv alldeles till mig och bad henne att öppna och kolla, och det var dom! Min dag är räddat och skulle kunna klassas som den bästa hittils i år. Nu ska jag, efter lite mailskickande, telefonerande och en lunch bestående av pasta och pesto (för tredje dagen i rad) bege mig upp till kåren, studera de fina verken och sedan börja smälla upp dom lite varstans innan det är dags för möte och sedan lite mer mailskickande och kanske lite plugg också.


I need a hero!

Dr Feelgood

Jag har ändrat mina framtidsplaner. Jag ska inte bli upplevelseproducent, jag ska bli rocktjärna. Dock kan jag varken sjunga eller spela något instrument, inte ens gurka eller triangel, men jag skulle vara en jävel på Rockstarlivet.
Det andra alternativet är att flytta ihop med carro så kan vi leka rockers tillsammans när vi inte låtsas vara goda studenter. Tåls att tänkas på.

Förövrigt undrar jag varför man inte leker i snön lite oftare? Upptäckten gjordes idag när vi, på lektionstid blevbeordrade att klä på oss ytterkläder och pulsa runt och jaga varandra i en halvmeter snö. Varför finns inte det som hel kurs?Don´t go away mad

Party like a Rockstar

Övningen i grupp psykologin är inlämnad, inlämningsdatumet till allt annat är framflyttat en dag, berget med tvätt från stockholm är borta och ligger nu i garderoben, sängen är renbäddad, disken är borta, kirunaresan den 25e är bokad och i kväll får jag äntligen skicka in Affischerna som mina underbara designers har gjort. Anna och Caroline, ni är änglar! I kväll läser jag grupp psykologi, sista seminariet i morgon innan systemet besök och barlagsfesttande. På torsdag är jag förhoppningsvis inte allt för bakfull och kan ägna dagen åt plugg, fredag lika så innan det bli årets första kårkväll och jag firar att jag fått min lön.
På lördag blir det kalajs med Mr Morgan eller Herr Jack, trevliga tjejer, Sebastian och snygga fotbollspojkar. Jag röstar för lekar i snön där man får kroppsvisitera varandra och dricka sprit innan vi beger oss ut och gör Piteå lite osäkert. Tredje gången gillt. Ska jag och Sanna lyckas ta oss utanför Ankars murar för en gångs skull?

Ikväll läser jag som sagt om gruppdynamik, och kör trippel P med Carro. (pannkakor, paradise, prommenad).

Jag eftersöker ny, bra musik som kan underhålla mig, samt nya bloggar att läsa. Tips mottages tacksamt!


Skydive naked 
From an aeroplane
Kickstart My Heart

Veckans lärdommar

 

 

Sanna har en cpskadad arm

 

På ankars äter man mycket vit sås

 

Det är bra att ha en Sebastian som har badkarJag ska aldrig mer skratta åt folk som inte kan laga mat

Sist men inte minst. TRETTIO minus är förbannat kallt, och thermobyxor är nya grejen!

Sing for the moment

Jag trodde att ni inte skulle dömma mig, att jag kunde berätta allt för er utan att ni skulle få för er en massa saker.

Jag hade fel

Hugger i sten

Det är nytt år, och Stockholmsvistelsen är snart över. På tisdag åker jag tillbaka till staden där ingenting är vanligt och där man inte ens kan säga att solen går upp och ner varje dag. Tillbaka till ett Ankars som kommer vara övertäckt av snö, till en lägenhet som kallas för ett akavarium och till försöken att uppbringa någon form av rutiner. Till paradisehotel tittande, skvaller, knytmiddagar, nattprommenader, kommunicerande tår och skvaller som livnär oss i en vecka till nästa katastrof händer. Det kommer att se ut som det alltid har gjort, men det kommer vara annorlunda. Jag kommer vara annorlunda. På ett bra sätt hoppas jag. En icke världshatande Emelie. En glad Emelie. En Emelie som orkar bry sig om andra människor.

Det så kallade lovet har varit ett kaos av känslostormar, ett humör som går upp och ner och väldigt mycket skratt och kramar. Trevliga utgångar, härliga kvällar och ett alldeles för tömt bankkonto. Jag har fått tillbaka lite gläje och styrka och nu hoppas jag på att jag klarar skolan, SMASK och UPAF galant och med mer gnista och glöd än vad jag visat den senaste tiden.

Och nu springer grannen och tjuvplingar på dörren. Kul kille.


RSS 2.0